in  bijna ieder huis is een houtkachel mogelijk! Er kan veel voor minder dan u denkt...

Een houtkachel in huis moet natuurlijk wel veilig zijn. FIT adviseert u graag en uitgebreid over de complete installatie vóórdat u geld gaat uitgeven. U kunt dan een weloverwogen keuze maken voor uw verwarming.  


Welke kachel geeft voldoende warmte voor mijn kamer / huis? Hoe zit dat nou met luchttoevoer en rookafvoer, met brandveiligheid, met thermische aspecten, visuele aspecten... En wat moet ik stoken en vooral ook wat niet? Hoe moet ik stoken, hoe zit dat met onderhoud en bijvoorbeeld regelgeving... zomaar een paar vragen die naar voren komen. Belangrijke zaken om over na te denken en te overleggen met iemand die daar allemaal kennis van heeft. Dat doen we graag. Fred komt graag bij u langs om alle mogelijkheden voor een houtkachel bij u thuis te bekijken en te bespreken. U weet dan waar u aan toe bent qua kosten voor de installatie zodat de voorpret van het uitzoeken van een kachel een stuk leuker wordt. Zo'n advies is natuurlijk gratis!

Heeft u een open haard en overweegt u daar een houtkachel op aan te sluiten? 

Dat is een regelmatig voorkomende situatie en iets dat we al voor veel klanten hebben opgelost. Informeer even naar de mogelijkheden want niet iedere installateur kan dit uitvoeren. Vaak is het met een paar aanpassingen mogelijk, soms is er meer nodig. Het is best de moeite waard om zo'n situatie even heel goed te bekijken en alle voors en tegens goed te begrijpen. Een inbouwvariant houtkachel in een openhaardkoof geeft bijvoorbeeld meestal maar een heel beperkt verwarmingsrendement. Het ombouwen van de plek om deze geschikt te maken voor een mooie vrijstaande houtkachel is vaak een betere keuze. Het rookkanaal is in de regel prima te gebruiken. Ook hier geldt, veiligheid voorop! Met een informatief bezoek kunnen wij alles uitleggen en de (on) mogelijkheden bespreken.

Heeft u een gaskachel en overweegt u naar een houtkachel over te gaan? Ook dan kunt u bij ons terecht voor de juiste informatie. Vaak is het afvoerkanaal van een gaskachel ongeschikt voor gebruik met een houtkachel. Dit heeft te maken met de diameter van de buis, de rookgas temperatuur en de hoeveelheid en samenstelling van de af te voeren gassen.  Hier zijn verschillende oplossingen voor te bedenken, soms ingrijpend, maar vaak ook verrassend eenvoudig.

Tja, en dan de houtkachel zelf. FIT is dealer van verschillende merken houtkachels (o.a. HARK en LACUNZA) maar we hebben geen showroom. Er is zo'n enorm aanbod van kachels in de markt dat het bijna onmogelijk is om voor iedere smaak en wensen de juiste kachel beschikbaar te hebben. Wij kunnen nagenoeg íedere houtkachel in de markt leveren, meestal tegen dezelfde of soms zelfs voor een betere prijs. Van een aantal merken hebben we een digitale brochure beschikbaar en verder kunt u zich natuurlijk 'all over internet' oriënteren op de kachel die precies bij u past. De installatie van de kachel en het rookafvoerkanaal maakt FIT geheel voor u in orde. 


Naast alles rond houtkachel installaties, kunt u bij FIT ook terecht voor het bouwen of repareren van een houtopslag, zaag- en kap werk in uw tuin en algemeen installatie werk van elektra, water en sanitair.   

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.