in  bijna ieder huis is een houtkachel mogelijk! Er kan veel voor minder dan u denkt...


WELKOM BIJ FIT Houtkachel SystemenIn bijna ieder huis is een houtkachel mogelijk. 

Bij FIT Houtkachel Systemen zijn er al complete systemen mogelijk (kachel, rookafvoerkanaal én volledige installatie) voor minder dan 3000 euro. 

 De kosten van een compleet geïnstalleerd rookafvoer kanaal (zeg maar de schoorsteen) zijn natuurlijk afhankelijk van het huis en de mogelijkheden. In veel huizen moet je dan denken aan zo'n 2000 tot 2750 euro inclusief btw. 

Ook nog maar even een indicatie prijs voor een houtkachel doen? Er zijn al kachels vanaf zo'n 350 euro en dat loopt op naar boven de 15000 euro...

Zo. Gerustgesteld? Valt het mee? Of toch juist niet? Lees rustig verder en ontdek of FIT houtkachel systemen u verder kan helpen met uw interesse voor het verwarmen van uw huis met hout. Of u nou een nieuw of een 100+ jaar oud huis heeft, de installatie van een houtkachel zorgt voor comfortabele warmte én maakt u minder afhankelijk van de energie- leveranciers. 

Kijk met ons naar de plaatsingsmogelijkheden met het oog op brandveiligheid en optimaal comfort. 

Maar ook: Hoe zit dat dan met zo'n schoorsteenpijp in huis? Kan die weggewerkt worden? Hoe zit dat met rookuitstoot in mijn straat? Moet ik speciale filters gebruiken? Hoeveel hout heb ik nodig? Hoe moet ik hout opslaan? En zo zijn er vast nog veel meer vragen. We informeren u graag over alle aspecten van het gebruik van een houtkachel.We horen mensen regelmatig zeggen: Houtkachels worden binnenkort toch verboden? 

Absoluut niet waar! Houtkachels worden beslist niet verboden.  Uiteraard moeten nieuwe houtkachels wel aan bepaalde uitstootnormen voldoen. Dat doen alle moderne houtkachels. De ECO norm. 

Wist u dat een moderne houtkachel een rendement heeft van boven de 80%?  ter vergelijking: een open haard heeft minder dan 20% rendement.

De uitstoot van een houtkachel wordt voornamelijk bepaald door de gebruiker. Schoon en droog hout stoken (géén oud tuinhout of geschilderd hout, géén spaanplaat of MDF enzovoorts), op de juiste manier stoken, zo nodig rekening houden met bijvoorbeeld windstilte.